DI ATAS SEJADAH CINTA PDF

Masanya banyak dihabiskan di atas sejadah. Usai solat, mama mengaji. Adakala mama sampai tertidur di sejadah. Memandang keadaan mama begini, hatiku. Bibik yang bertubuh rendang dan kecil, berjengkitjengkit tumit menghormati aku yang masih duduk di atas sejadah. Aku terharu melihat kesantunan dirinya. Phone, Suggest a phone number Di Atas Sejadah Cinta, Enugu, Nigeria. 2 likes. College Di Atas Sejadah Cinta. Posts about Di Atas Sejadah Cinta.

Author: Faudal Kagalabar
Country: Botswana
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 17 January 2015
Pages: 384
PDF File Size: 6.66 Mb
ePub File Size: 10.41 Mb
ISBN: 845-9-57249-686-9
Downloads: 96438
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dagul

Jodoh merupakan perkara yang tidak diduga kerana ia merupakan perancangan Allah SWT yang tidak diketahui oleh hambaNya. Kalau zaman dulu-dulu, istilah ‘bercinta selepas sejadqh adalah perkara biasa, lebih-lebih lagi apabila ibu bapa yang mengurus dan menjodohkan anak mereka dengan pasangan yang dipilih, bukannya menerusi hubungan cinta. Image via Sinar Viral.

Memang benar, mana-mana hubungan yang melibatkan lelaki dan wanita bukan mahram perlulah mempunyai batasan serta diikat dengan ikatan rasmi terlebih dahulu jika ingin melangkaui batasan yang ditetapkan. Budaya tersebut bukanlah janggal lebih-lebih lagi dalam masyarakat kita, malah ianya merupakan trend drama masa kini yang mana sering memaparkan situasi bahawa kahwin secara terpaksa atau mengikut pilihan ibu bapa itu pasti akan berakhir dengan kebahagiaan biarpun pada mulanya penuh dengan perasaan tidak suka, benci serta marah.

Image via Baitul Jannah. Namun begitu, realitinya tidak semua perkahwinan berakhir dengan kebahagiaan, baik yang bernikah dahulu sebelum bercinta, mahupun yang bercinta dahulu sebelum bernikah.

Harus diingat bahawa jodoh merupakan perkara yang tidak diduga kerana ia merupakan perancangan Allah SWT yang tidak diketahui oleh hambaNya. Baca perkongsian penuh di bawah:. Image via Twitter ayuazizz. So ceritanya macam ni, kawan aku nama Aini. Dia ni anak yang solehah lah senang kata. Anak bongsu dalam adik beradik. Waktu Aini ni umur 20 tahun, dalam process nak habiskan sekolah, ada mak orang berkenan dengan Aini ni. Dia sejenis tak percaya lah cintan-cintun ni.

Pada dia buang masa. So, dia minta parent dia carikan atau terima jelah sesiapa yang minat dia ni. Pendekkan cerita, satu hari tu, parent dia sejzdah Aini pergi wedding kawan parent dia. Adalah kawan parent dia ni berkenan sangat dengan Aini. Ditanya tanya Aini ni soalan itu ini. Aini jawab lemah lembut sopan santun. Dikenalkan anak mereka, namanya Mirul. Aini dengan Aatas pun berbual macam biasa dengan soalan-soalan biasa. Selang seminggu, parents Mirul ni datang rumah Aini, tapi waktu tu Aini dah masuk kolej semula.

  CLAUDE BOLLING SUITE CELLO PDF

Dia takde lah waktu tu ceritanya. Parents Aini pula rasa excited, rasa terkejut dengan parents Mirul yang tetiba datang ni. Parents Mirul ei hajat datang ke rumah Aini bahawa mereka berniat nak meminang Aini untuk anaknya Mirul. Mirul pula study juga tapi degree.

Lagi beberapa sem dah nak habis. Dia study pula dekat UIA. Jadi parents Aini ni memang dah berkenan dengan Mirul yang InshaAllah ada masa depan, yang backgroundnya ada basic agama. Tanpa pengetahuan Aini, parents Aini terima.

Rindu Ini | LOVE IS CINTA

Habis dah bincang benda basic bila boleh sarung cincin merisik apa semua, barulah parents Aini call Aini. Aini pula anak yang mendengar kata, balik ke kampung. Sampai je kampung, parents Aini ni bawalah Aini makan tempat best best dulu. Belanja Aini itu ini.

CINTA DI ATAS SEJADAH – HAFIDZUL AHKAM -JATI BANTENG- SYUBBANUL MUSLIMIN

Bila tiba di rumah, parents Aini panggil Aini duduk di ruangtamu bersama. Aini pula waktu tu dah rasa sesuatu tapi follow jelah kan. Ayah Aini buka mulut, “Dik, ayah rasa adik dah ready lah untuk kahwin. Lepastu mak Aini pula bersuara, “Adik ingat sejadha tak dekat Mirul?

Mak Aini pun sambung bicara, “Mak dan ayah sebenarnya dah terima Mirul masuk minang haritu. Tapi kalau Aini tak setuju, mak boleh cakap dengan family Mirul tu, cuma kita malu sikit lah Aini. Aini mula bersuara, “Mak rasa, itu terbaik ke untuk Aini? Usap kepala Aini, “InshaAllah itu yang terbaik. Bukan berbelah bahagi tapi cuma rasa terkejut semata. Aini dan Mirul pun bertunang selama 3 bulan. Selama 3 bulan tunang tu, Aini dengan Mirul contact sesekali je through WhatsApp dan call.

Aini husnudzon jelah fikir yang Mirul tu nak jaga batasan sebelum sah nikah.

teratak hati: Sigma – Istikharah Cinta + Lirik Lagu

xtas Aini sesekali je cari Mirul. Mirul pula, dia takkan contact Aini dulu. Semuanya selesai secara baik dan penuh warna ceria. Sebulan kahwin, Aini dan Mirul dimurahkan rezeki pregnant. Dan sejak Aini pregnant tu lah Mirul mula jadi panas baran.

Bila Aini mabuk muntah-muntah, Mirul maki hamun dia menyusahkan Mirul malam malam nak kena bangun ambilkan mangkuk untuk muntah.

Barang kena baling dah tak terkira. Aini pula setiap malam berteman airmata je. Bila dekat depan parents Aini dan Mirul, Mirul memang jadi seorang lelaki yang soleh habis. Kalau solat jemaah, Mirul lah yang imamkan seluruh family.

Tapi bila dengan Aini je, perangai dia jadi macam tu. Aini pernah tanya kenapa buat semua ni dekat dia? Mirul jawab, “Aku ni sebenarnya taknak pun kahwin dengan kau. Sebab kena dengar cakap mak bapak aku. Ditanya, “Awak ada orang lain ke? Aini pikat hati Mirul pakai seksi seksi, masakkan sedap sedap, tapi Mirul tetap maki hamun dia.

  FUNDAMENTOS DE BASE DE DATOS ABRAHAM SILBERSCHATZ PDF

Ada je benda tak kena dekat mata dia. Aini pula dah nak masuk practical waktu tu. So diorang tak dapat duduk serumah sepanjang Aini practical sebab tak dapat tempat yang dekat dengan rumah.

So waktu Aini practical, minggu kedua ada public holiday. Aini tak plan apa apa last minute balik. Aini belikan Mirul hadiah siap siap nak buatkan suprise. Dengan perut dah mula membesar waktu tu, Aini drive jauh jauh balik terus ke rumah.

Aini nampak kereta Mirul luar rumah. Senyum lebar lah Aini tengok kereta Mirul. Dia pun masuk perlahan lahan sebab nak suprisekan Mirul. Dicari cari tempat semua tak ada. Aini buka pintu bilik perlahan lahan. Mirul, husband dia sendiri tengah tidur berpelukan dengan lelaki lain atas katil mereka dalam keadaan bogel tak ada seutas benang pun.

Dugaan apa lagi Kau beri ni ya Allahhhhh? Terus berdiri dengan lelaki lagi sorang tu. Masing masing cover diri yang tengah berbogel tu. Aini ni punya sakit sampai terduduk pegang perut dia.

Meraung raung sebut Allahuakhbar kuat-kuat. Lelaki lagi sorang atad cepat cepat clnta baju dia terus keluar pintu bilik tu. Mirul pula terus pakai apa yang patut. Mirul terus pergi dekat Aini peluk Aini nak tenangkan Aini. Aini ni pula hati dah hancur.

Forum Announcement

Dibiarkan je apa Mirul nak buat. Dia dah tak mampu. Muka dia penuh airmata. Aini tanya, “Apa atae saya dekat awak sampai macam ni awak buat dekat saya? Aini tak marah, tapi kecewa. Terluah dengan suara dia. Mirul pegang tangan Aini, Mirul minta maaf banyak banyak pada Aini. Sebenarnya, parents Mirul tahu Mirul ada masalah suka pada kaum sejenis. Sebab tu parents Mirul keep him on track. Dihantar Mirul ke sekolah agama semua. Mirul taknak kecewakan parents dia.

Mirul berlakon Mirul dah berubah. Tapi sebenarnya, Mirul bercinta dengan lelaki dan ada hubungan seks pun dengan lelaki yang dia bercinta.