CASA KAUFMANN RICHARD NEUTRA PDF

Imagen 18 de 18 de la galería de Clásicos de Arquitectura: Casa Kaufmann / Richard Neutra. Fachadas. Casa del desierto de Edgar Kaufmann. Arq. Richard Neutra, #desert # Kaufmann #Neutra. Vivienda realizada por Richard Neutra en pleno desierto de California en las proximidades de Palm Springs.

Author: Yozshubar Nimuro
Country: Barbados
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 15 August 2006
Pages: 494
PDF File Size: 1.2 Mb
ePub File Size: 17.71 Mb
ISBN: 217-9-59311-145-6
Downloads: 40484
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Docage

To the west, a kitchen, service spaces, and staff quarters are reached by a covered breezeway.

Kaufmann desert house (Richard Neutra)

Wellcome CollectionLondonUK. This is repeated at the roundabout from the second floor.

Hasta el 17 de febrero de This five-bedroom, five-bathroom vacation house in Palm Springs, was designed to emphasize connection to the desert landscape while offering shelter from harsh climatic conditions. However, by continuing to use the site without changing settings, you are agreeing to our use of cookies. It was one of the last large-commission domestic projects designed by Richard Neutra, but it is also arguably one of his most architecturally noteworthy and famous homes.

Kaufmann Desert House – Wikipedia

At its eastern end, the narrow strips are continuing a stretch, so that the excess rainwater can flow to the east and dropped onto the rocks. Retrieved from ” https: The cross-shaped floor guarantees receiving both daylight and good ventilation and maintain a privacy bedroom “extreme” both the hosts and their children.

You can use these HTML tags. Major outdoor rooms are enclosed by a row of movable vertical fins that offer flexible protection against sandstorms and intense heat. Mayoralphoto Neutra was commissioned to make a home in the desert of California in the vicinity of Palm Springs, town at the foot of Mount San Jacinto shelter of the great Hollywood stars of the era.

The decision to build the bedrooms and courtyards a spiral, reveals a specific social order. By using this site, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy. The south wing connects to the public realm and includes a carport and two long, covered walkways.

The gargoyles are an architectural element known in Japanese gardens as in medieval cathedrals.

Neutra died in and the original plans were not available, so the couple brought in Los Angeles architects Leo Marmol and Ron Radziner to restore the design. However, the stone is carefully chiseled, both in the original house, for which Neutra trained masons who had worked in Falling Water, who had come Kaufmann, as in the restoration carried out by the new owners by mid in the 90s and lasted five years.

  GS-R405 2 PDF

An extreme privacy is guaranteed both to the hosts, as the children, guests, and servants. These walkways are separated by a huge stone wall to give entry to the services by one side and the house on the other. Since the s, the city, situated at the foot of Mount San Jacinto, offered refuge to the stars of Hollywood.

It was made famous by the photos by Julius Shulman. The Kaufmann house was included in ricuard list of all-time top 10 houses in Los Angeles, despite its kajfmann in Palm Springs, in a Los Angeles Times survey of experts in December They were able to obtain pieces from the original suppliers of paint and fixtures; they purchased a metal-crimping machine to reproduce the sheet-metal fascia that lined the roof.

Despite the neat precision of the Desert House, it evokes the spirit of the houses of those Indian tribes, which he admired so much.

Kaufmann House – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

After having been significantly amended by its successive owners, current owners of the residence decided to return it to its original state.

Biblioteca en Gando, Burkina Faso. Additionally, the Harrises were able to have a long-closed section of a Utah quarry reopened to mine matching stone to replace what had been removed or damaged. It is “one of the most important examples of International style architecture in the United States and the only one still in private hands”, and in was offered for sale. The basic materials used as stone, glass and steel, and tended not to depart from the range of colors than the desert offered, so that the house is not their natural environment desentonase.

The south wing connects to the public sphere and includes a marquee and two long covered walkways. The main outdoor rooms are enclosed by a vertical aluminum fins that offer flexible protection against sandstorms and intense heat. On the other hand, to take advantage of the small slope of the plot, rihard house is almost fused with the landscape that surrounds it, because its volumes do not rise too much above the land, almost the entire kaufmnan is on a single floor, except a small terrace which is accessed from outside.

  DV2000 PAMIRS UMA PDF

Spaces The Kaufmann House distills space in the silver-plated horizontal planes that rest atop transparent glass panes.

Video of the Architect of the Foundation Caja de Arquitectos: Languages Deutsch Edit links.

Inthe home was rediscovered and purchased by a married couple: The east wing is connected with the living space of the north wing through a gallery that houses a bedroom suite.

Neutra was commissioned to make a home in the desert of California in the vicinity of Palm Springs, town at the foot of Mount San Jacinto shelter of the great Hollywood stars of the era. Revistas in the Red. View Larger Map Books: The rear facade of the house opens to the landscape and garden, while the facade overlooking the street appears closed, with its facade of ashlar stone.

The plan in the form of cross guarantees that the four wings get both daylight and good ventilation. In the gutters of Southern highlights a beautiful detail. The architects decided to also return to the desert garden look it had in times of Neutra. Views Read Edit View history. The garden permeates almost inadvertently throughout the house with smooth oscillations. Thoughtful placement of larger rooms at the end of each wing helps define adjacent outdoor rooms, with circulation occurring both indoors and out.

They rebuilt a pool house that serves as a viewing pavilion for the main house, and kept a tennis court that was built on a parcel added to the original Kaufmann property.

This is particularly evident in the living room, whose walls of steel and glass slide outward toward the southeast, while the construction of deck and supports the hanging wall sliding moving toward rjchard pool and spatially linking the house with it. There are on this floor contrasts four major wings like almost inadvertently enters the garden with soft oscillations throughout the house ready at right angles.